joi, 7 mai 2009

IUBIREA INTRE INGERI!


"CUM DORM INGERII! nu au un somn profund.Se sucesc si se rasucesc,incercand sa inteleaga misterele pamantenilor. Nu stiu ce insemna sa`ti iei o noua reteta de ochelari si,dintr`o data,sa vezi iar lumea cu un amestec de dezamagiri si recunostinta.Prima data cand un baiat numit ... iti inconjoara talia cu mainile: ingerii nu pot intelege asemenea senzatie,ei au numai teorii abstracte,nu cunosc ideile materiale. Daca le dai un glob de sticla in care ninge daca il rastorni,s`ar putea sa nu stie ca trebuie sa`l scuture!De asemenea,ingerii nu viseaza.Din aceasta pricina,au un subiect de discutie in minus.Intr`un fel rasturnat,cand se trezesc din somn,simt ca ar fii ceva ce uita sa`si povesteasca unii altora. Exista intre ingeri o divergentza de idei,dar aceasta este rezultatul unui element vestigial,rezidual,sau rezultatul empatiei dintre ei si pamanteni,atat de puternica,incat uneori ii face sa planga. In ceea ce priveste visele ,ingerii se impart ,deci,in doua tabere.Chiar si printre ingeri dainuie amaraciunea diviziunii.
CHESTIUNI PARTICULARE! E drept ca ingerii nu au simtul mirosului ,dar in dragostea lor infinita de pamanteni,se intrec sa miroasa totul in jur! Uneori,cand nu reusesc sa adoarma,zac in pat,cu nasul ingropat in subtioara,intrebandu`se singuri ce miros au.
CONFICTELE DINTRE INGERI! Sunt nesfarsite si nu exista sperantza de solutionare. Din pricina ca dezbat cum e sa traiesti printre pamanteni si pentru ca nu sunt constienti ca parerile lor constituie doar simple speculatii,asa cum si pamantenii fac speculatii despre natura lui Dumnezeu.
A FI SINGUR! Asemenea pamantenilor ,ingerii se plictisesc cateodata unii de altii si doresc sa fie singuri. Intrucat casele in care locuiesc sunt foarte aglomerate si nu au nici un loc in care sa fie singuri ,singurul lucru pe care il poate face un inger in asemenea momente este sa inchida ochii si sa`si culce capul in brate. cand un inger adopta asemenea pozitie,,ceilalti inteleg ca se amageste ca ar fi singur ,asa ca pasesc tiptil in varful picioarelor. Pentru a`i intari autoamagirea ,e posibil sa discute despre el ,ca si cum nu ar fi acolo.Daca din imtamplare se lovesc de el ,soptesc"n`am fost eu".
LA BINE SI LA RAU! Ingerii nu se casatoresc.In primul rand,sunt foarte ocupati si in al doilea rand,nu se indragostesc de ei. (Daca nu stiti ce simti cand o persoana pe care o iubesti isi luneca mana ,pantru prima oara in jurul taliei tale,atunci nu stiti cei iubirea) Felul in care traiesc la olalta se aseamana,intr`o oarecare masura ,cu o prasila proaspata de catelusi nou nascuti: orbi si goi. Asta nu insemna ca nu simt iubire,pentru ca o simt; uneori o simt cu atata intensitate,incat isi inchipuie ca trec printr`un atac de panica. In asemenea momente,inima lor o ia razna,scapa de sub control si ei se tem ca o sa debordeze. Dar iubirea lor nu se indreapta spre cei de o potriva cu ei ,ci asupra pamantenilor pe care nu`i pot intelege,nici mirosi,nici atinge!E o iubire generala pentru pamanteni,dar faptul ca e generala nu`i scade din intensitate. Doar din cand in cand ,un inger descopera in el insusi o fisura care`l face sa se indragosteasca,nu in general ci in particular! "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu