marți, 5 octombrie 2010

oct


O bucata de fericire brusca.necioplita..se izbeste de trotuarul verde,murdar,ud.
Se prinde de talpa pantofului meu. Se vrea strivita cu urmatorul pas. Dar de unde vine ? de ce tocmai aici,in pasul asta si nu in pasul urmator? banal ar fi fost si viitorul..de ce stangul?
Ametita,plapanda,se prinde de epiderma.
Urca.Pe genunchi.pe solduri.pe sani,pe gat,in cap.. Intra. Si stau sa ma intreb ..oare nu pornise tocmai de aici ? de la nenorocitul asta de creier imbibat in alcool de vara care tocmai a trecut ?
Farama asta de fericire care ma buimaceste total,se prinsa de talpa mea in autogara,dormi in autocar desi nu se vroia dusa departe si se vazu in orasul meu,pe trotuarul meu,parasita de trotuarele noastre si are impresia cum ca as fi adoptat-o. Dar nu o vreau. Nici nu stiu daca e fericire de Bucuresti. Nici nu as vrea sa fie. Urasc. Ploaie. Metrou. Sarut. El si alt trotuar si alte blocuri si alti oameni care alearga zgribuliti spre alte guri sau alte camera care le dau impresia ca sunt in siguranta si poate iubiti.. si poate spre alte locuri unde nu fulgera si nu exista batranete si nu exista nefericire sau orfani. Paradis. Lapte si miere.Si fete plapade,frumoase,flori si fluturi..stele care sclipesc doar cand vor ochii inlacrimati si gari curate,lipsite de cersetori...Trenuri care nu despart,care doar apropie si lasa indragostitilor suficient timp sa se sarute in apus..
Pavilioane parasite ale caror pereti gem ca li se desprinde tencuiala..pavilioane care ascund soapte si imbratisari patimase. Si la dracu cu toate lucrurrile astea parca desprinse din povesti .
O doza de bere. Orice fel de bere,si nu pachet de tigari si singura stau pe banca in parc. un caiet in fata. un creion si am fericirea mea. Si nu se prind stropi de mine si nu ma doare nici capul ,nici spatele,nici talpa piciorului care poate strivi orice bucata de fericire neidentificata. Brusca. Brusca. Brusca.
Si unde naiba e zambetul ? de de o jumatate de ora il caut,caci chipurile sunt fericita. Pai daca sunt asa fericita,tre sa zambesc,si sa-mi simt zambetul ala tamp pe fata. Dar nu e . NU E! si-atunci ?
Trotuar ud,murdar,verde,balta,seara si un bec,si perechi de indragostiti se plimba . Nu sunt invidioasa. dar stiu .. Nu sunt fericita.
MI-E DOR de R. Poate sa- mi fie dor de un om cum la fel de bine poate sa-mi fie dor de o aroma de guma de mestecat sau de un miros de vopsea. Fara nicio diferentza de intensitate.
Superficiala.Blazata.Nervoasa. Stupida.
E la fel de Octombrie azi, cum la fel de octombrie o sa fie si maine si nu-mi pasa de timp. un EL care ma obsedeaza.in continuare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu