joi, 7 octombrie 2010

Pentru restul vietii...


Iti simti degetele inghetate,aproape imobile.
Cafeaua odata ajunsa pe buzele-ti,parca ingheata si ti se rostogoleste pe gat brutal,aproape ireal de materiala ,fara sa-ti provoace chiar si cea mai mica placere.
Sorbi lacom dintr-o tigara,incercand sa-ti amintesti vre-o semnificatie. Oricare.
Poate actiunea petrecuta atunci si care totusi ai vrea sa se repete intr-un alt decor ,intr-o singuratate deplina,bizara dar atat de obisnuita.
Mecanic inghiti ganduri,cuvinte sterpe insiri pe trotuarele murdare ,tocite de urmele pasilor cel mai adesea straini.
Haos total intr-un colt de simtire. Confuzie amestecata cu delir si atat. Atat?! Atat. Stupid de real. Stupid! Stupid! Stupid!
Infofolit ca pentru cea mai cruda iarna,copt in caldura vesmintelor,te simti gol. Infiorator de GOL. Infiorator de rece. Dintii iti scrasnesc de caldura si de frigul ce-ti ajunge pana in maduva oaselor. Straniu.
Te rostogolesti pe podea incercand sa uiti si sa-ti reamintesti ceva. Orice. Oricat de banal ar fi ceva-ul acela,tanjesti. Ragi ca un animal salbatic in singuratatea junglei ,jungla orasului in care iti consumi existenta te infioara,te distruge psihic si nu mai esti TU. Ramai doar o fiinta extrem de frustrata in constiinta colectiva si NIMIC in mintea ta caci tot ce nu ai putut fi te ingenuncheaza in fata inexistentei.
Iti ridici ochii cu mare greutate caci pleoapele si intreg trupul par sa nu te mai asculte si te uiti pierdut,la paharul ce inca mai pastreaza o picatura de alcool de noaptea trecuta,domnind pe masa ca un rege perfid ce-si priveste cu un suras de femeie vicleana intreg regatul ,gandindu-se cum sa distruga tot . Cat mai repede dar cat mai nelipsit de suferinta.
Ii simti deja gustul cum se prelinge in tine. Ud. Viclean.Dar de a dulceata parca ireala in lumea asta degradata de care incerci sa te rupi. Chiar cu pretul propriei vieti.
Dar e prea putin.Prea mult alcool ti-ar trebui pentru a deveni spectator la drama asta colectiva ,iar TIMP,nu ai..PUTERE,nu gasesti..Cheful de a trai ti s-a topit in lehamite . O scarba cumplita te sufoca. scarba de ei,de neputinta ta ,de inutilitatea aparenta a existentei. Dar totusi traiesti.Totusi inca mai crezi ca viata e frumoasa ,sublima..si inca mai cauti ,inca mai tanjesti dupa absolutul din VOI.
VOI care nu mai sunteti pe aceeasi linie alba ,pe aceeasi margine de sticla a unui simplu pahar,in acelasi stropde alcool sau fericire care ATUNCI ,te facea sa crezi in ZBOR..Caci la picioarele ei ti-ai pus odata toate planurile,toate parfumurile,toate zambetele.Tot te-ai azvarlit la picioarele ei pentru ca azi sa devi NEANT.
Ii simti degetele inghetate .. Pulsul nu i-o mai ia razna..parca ai sta langa o moarta si parca mormantul ei ti l-ai dori "acasa",pentru ca NU POTI UITA ca traiai. ATUNCI. Spontan,mult,dureros de bine si de perfect.
De-ar fi sa poti sa mesteci cioburi! Cioburile paharului tocmai spart cu o furie nepamanteana..cioburile fiintei intregi faramitata acum de bestialitatea si angoasa prezentului ce-ti puttrezeste interiorul,amarnic ai regreta ,caci clipa asta e tot ce ti-a mai ramas si pacat ar fi sa nu incerci sa-ti amintesti ceea ce te-a facut sa zambesti sincer si delicios de perfid,candva.
Retraieste atingerea scurta,fara de minte ..a trupurilor voastre avide de placerile carnii ,atingerea blanda si proaspata a ochilor vostri brazdati de lacrimi perfecte,de iubire singulara. Atingerea ca de jar a buricelor degetelor voastre ,cu o fraciune de secunda inainte imbracate in gheata,caci o retraire a singuratatii in doi te poate face sa devi omul pe care ea si-l doreste ,pe care ea il viseaza noapte de noapte,zi de zi caci tu inca nu ai parasit-o,lasand-o prada singura nevrozei ..inca nu ai lasat-o singura intr-un razboi pe care sa nu si-l poata imagina vreodata castigat . Razboiul ei cu tine dar mai presus de toate DOAR razboiul ei . Caci eul ei trecut cu eul ei viitor se lupta . Nu capituleaza,caci intr-un final VA INVINGE,se va schimba si toata lumea la picioare i se va arunca.
Lipsa dragostei doare,dorul distruge..dar TU ,din cenusa o vei ridica ,IUBIND-O,primind-o in bratele tale in prima noapte ce va deschide restul vietii caci NICIODATA NU MA VEI UITA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu