luni, 22 martie 2010

adresa


Deschide usa. In urmatorul minut o roaga sa plece. Fara haine,fara bagaj,fara fatza de dimineatza. Isi poate lua doar rujul .
..pleaca!
O vede jos... si ii arata rochia inflorata de noaptea trecuta. Doar i`o arata.
Acum inchide si geamul si isi aprinde o tigara. Afara iar este primavara.De doi ani nu mai fusese..de noaptea trecuta nu mai fumase.
Se vede jos uitandu`se in sus. Ar fi plans sau ar fi tipat..ar fi zambit sau ar fi oftat..s`ar fi resemnat..s`ar fi perdut in multime gol..Dar ea nu a facut`o ...
Sta goala de dimineatza pana seara in mijlocul strazii . Este singura adresa pe care o stie. El nu stie. El fumeaza materialul inflorat..ii fumeaza disperat culorile. El tipa ca si noaptea trecuta cand avusese un cosmar.El e rau .El e nervos. El plange si respira cioburi.
Obisnuia sa`i trimita flori la adresa lui.
Obisnuia sa`i tina capul in palme si sa`i sarute talpile batatorite.
Obisnuia sa`i scrie cu rujul pe suflet blesteme si`apoi sa`i promita raiul..
Obisnuia sa`i sopteasca in zori de zi: "da`ti jos rochia".
...............................................................................


Dar toate astea le facea cand era obisnuit cu zambetul ei de papusa muta si oarba...Cand o plimba prin parcuri in carucior sa vada toata lumea cat de neajutorata e ea,si cat de iubitor este el. Contau oamenii.Conta suflarea de noapte alba.
De noaptea trecuta fata nu mai e oarba,nu mai este muta,poate merge fara el-fara carucior. Dar totusi sta pironita acolo. Lui ii plac lesurile....

In ea curge viatza dar undeva in noaptea trecuta si in zambetul de seara i`a murit sufletul.
P.S. Doritorii il pot ridica (sufletul) ,de la adresa mai jos mentionata:
Strada Obscuritatii, Nr Nepasarii, Judetul NuTeIntoarceCaNuVreauSa`miParasescTrecutul,Tara RochitzaTaInflorataOPastrezPanaCandOSaRealizezCaTEiUBESC .

P.P.S. Pleaca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu